13 Haziran 2019 Perşembe

Hotel California ve Acıklı Hikayesi

Eagles grubunun adını rock tarihine altın harflerle yazdırdığı ikonik şarkı.
Sene 1969, kahramanımız 1965 model impalasıyla güzel bir sahil turuna çıkmıştır, çok uzun ve yorucu yolculuğunun sonunda biraz da dinlenmek ümidi ile Hotel California isimli sevimli bir otelde soluklanmıştır. Her şey bu otelde başlayıp bu otelde bitecekti…
Hava çok sıcak, sahiller güneş gibi parlıyor ve ışıltı taa karşı koylardan hissedilebiliyordu. Yakışıklı adam, yorgun bir halde akşamüstü anca bir odaya yerleşmişti. O gece deliksiz bir uykunun ardından sıkı bir kahvaltının akabinde kendini California’nın sıcak sularına bırakmıştı. Akşam saatlerinde, hemen yanındaki odada kalan ateşli kadınla tanıştı ve ikili yakın arkadaş oldular.
California’nın beyhude sahillerinde beraber gezdiler, denize girdiler, güneşlenip seviştiler..
Çok sevdiler birbirlerini, koca bir yaz hep beraberdiler ve aşkın içinde adeta büyülenmişlerdi. Otelin güzel ve sevecen insanlarından çok etkilendiler, bütün mutlulukları beraber ve sıkı sıkı yaşayacaklarına ant içtiler. Unutulmayacak koca bir yaz yaşadılar, aşkla ve şehvetle…
Yaz bitmişti, yapraklar dökülmeye başlamıştı. Sanki iki aşık için ayrılık vakti gelmişti. Bir kararın eşiğindeydiler ve beraber aldıkları karar da şöyleydi: ”Eğer tam bir sene sonra birbirlerini unutamaz ve bu aşkın ateşi sönmez ise bir sonraki yazın ilk günü (tanıştıkları ilk günü göstererek) Hotel California’da buluşacakları” yönündeydi.
Sözleştiler, seviştiler ve ayrıldılar… (İçinde bulundukları aşk, bir yaz aşkı mıydı yoksa gerçek bir aşk mıydı kahramanlarımız bu sorunun cevabını arıyorlardı oysaki.)
Tam bir sene geçmişti. Adam sözleştikleri gibi kadınla otelde buluşmak için yola çıkmıştı. Yol, bir yıl öncekinden ziyade daha meraklı ve bir o kadar da stresli geçmişti, acaba kadın da adam gibi otele gelecek miydi?
Uzun bir yolun ardından adam nihayet Hotel California’ya varmıştı.
Tanıştıkları ilk gündü o gün, otelin yanına geldiğinde kapkara bir bina ve yıkık camlar görmüştü.
Otel bir gün önce bir ihmalkarın, sigara izmaritini yatak kenarına atması neticesiyle yanmıştı.
Adam bu üzücü olayı sevdiği kıza haber vermek istedi, onun da geldiğinden o kadar emindi ki sahile koşarak hep buluştukları ağaç eve gitti.
Ancak kadını bulamadı, akabinde acı bir haberi de almıştı.
Acı gerçek ne miydi dersiniz?
Sevgilisi bellediği, her gece rüyasında gördüğü, bir senenin hayalini beraber geçirdiği kadın, sürpriz yapma ümidiyle bir gün öncesinden otele gelmişti ve çıkan yangında hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1924 Erzurum Depremi ve ATATÜRK

1 EKİM 1924 - ATATÜRK'ün, Erzurum'da "Depremden Zarar Görenlere Yardım Komisyonu"nun çalışmalarını denetlemesi ve fe...