15 Haziran 2019 Cumartesi

Deportivo La Coruna

İspanya’da Yahudilere yapılan soykırıma sessiz kalmayan Osmanlı Devleti bu soykırıma engel olması için Barbaros Hayrettin Paşa’yı İspanya’nın Galiçe adasına gönderir. Bir zulmü önlemeye giden Türk ordusu görevini layıkıyla yerine getirdiği gibi görevinin dışına da çıkar. Adanın bir şehri olan Coruna halkından hasta kişileri tedavi ederler. Halka birçok aleti ve yemeği öğretirler. Ordunun doktoru belirli ilaçları ve tedavi yöntemlerini halktan yetenekli ve bilgili kişilerle paylaşır. Zamanla Coruna halkı ve Türk ordusu arasında büyük bir sevgi bağı oluşur. Öyle bir dostluk oluşur ki düşman çatlatan cinsten. Şehrin futbol takımı olan Deportivo zamanında kendilerine yardım eden Türk ordusu için özel maçlar düzenlerler. Fakat adanın bir diğer takımı ve Deportivo’nun ezeli rakibi olan Celta Vigo bu durumdan dolayı Deportivo takımına ‘’Türkler’’ diyerek hakaret etmeye çalışırlar. Türkler gibi barbar ve hain olduklarını söylerler. Fakat vefakâr Deportivo takımı bu duruma kızmadıkları gibi ‘’Evet biz Türküz, Türk gibi güçlü ve cesuruz’’ diyerek takımlarının armasına Türk bayrağı koyarlar. Bugün bile hala kendilerine Los Turcos ( Türkler ) diyorlar. Stada gelen seyirciler Türk bayrağı getiriyorlar. İstiklal Marşını ezbere okuyabilen Deportivo taraftarları var. Resmi internet sitelerinde Türkçe dil seçeneği ve Türkçe bir forum var. Yunan takımları ile oynadıkları maçlarda stada dev bir Türk bayrağı asıyorlar. Mustafa Kemal’i çok iyi biliyorlar. Türkiye’ye ait güzel her şeyi sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. 10 Kasım’da bizler gibi üzülüp yas tutuyorlar.
Elin İspanyol’u bizim bayrağımızı, milli marşımızı, Türklüğümüzü yere göğe sığdıramıyor. Bilseler andımızı bağıra bağıra okuyacaklar.
İspanya Premier liginde mücadele eden Deportivo La Coruna takımına bütün müsabakalarında başarılar diliyor, milli değerlerimize bizim yerimize sahip çıktığı için de teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1924 Erzurum Depremi ve ATATÜRK

1 EKİM 1924 - ATATÜRK'ün, Erzurum'da "Depremden Zarar Görenlere Yardım Komisyonu"nun çalışmalarını denetlemesi ve fe...