15 Haziran 2019 Cumartesi

Nesline ihanet

..Eski gemiler genellikle ahşap olduğu için çok fare barındırıyormuş. Bu farelerden kurtulmak için birçok fare kapanı, tuzak, yapışkan veya zehir kullanıldığı halde hem tam netice alınamıyor, hem de muzır yan etkileri de oluyormuş. Oysa İngiliz gemilerinde bu sorun hem yan etkisiz, hem de daha garantili olarak halledilirmiş. Nasıl mı? İşte o sinsi metod:
Önce bir tane fareyi canlı yakalıyorlar. Sonra o fareyi boş bir teneke veya varil içine koyup günlerce aç bekletiyorlar.
Tam açlığın zirvesindeyken, yakaladıkları küçük bir fareyi o tenekenin içine atıyorlar. Açlıktan gözü dönmüş olan fare, o küçük fareyi hemen yiyor. Birkaç gün daha aç bırakıyorlar ve yine o ilk küçük fareden biraz daha büyüğünü, aç farenin yanına atarlar. Böylece gittikçe daha büyük fare atarak, o fareyi aylarca beslemek suretiyle semirtirler.
Yani diğer fareleri her gördüğünde kolayca yiyebilecek büyüklükte ve cesamette bir canavar haline getirirlermiş. Diğer fareler ise o fareyi gördüklerinde, nasılsa“KENDİLERİNDEN biri” gibi görürler ve hiç sakınmazlarmış. Geminin her ünitesine böyle bir metotla hazırladıkları fare cinsinden canavar tuzaklar kurdukları için, daima başarılı oluyorlarmış…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1924 Erzurum Depremi ve ATATÜRK

1 EKİM 1924 - ATATÜRK'ün, Erzurum'da "Depremden Zarar Görenlere Yardım Komisyonu"nun çalışmalarını denetlemesi ve fe...